Mobile Menu

  • All Projects

The Scent

The Scent

Type – Perfume Flagship Store

Architecture Interior Design : Zisis Papamichos

Place – Kolonaki – Athens / Greece

Client – Stefanos Kotsolis

Year – 2018

Surface: 120sq.m.

 

The Scent is perfume flagship store, located in the area of Kolonaki in the center of Athens. It is the first of store chain that will follow with new perfume stores in several areas in Athens. That is why the first shop, should have a very specific identity of its design. The main concept was about to create a very elegant and cozy interior,in a colonial chic atmosphere. Because of the huge number of the perfume bottles , the design had to be very simple without confusing the client. A floral wallpaper was placed on the wall as a background of all the perfume bottles. White wooden surfaces have been placed in same walls. The windows display is very minimal an allows the entire shop to be seen from outside.

 

 

The Scent

Τύπος Καταστήματος – Κατάστημα πώλησης Αρωμάτων

Αρχιτεκτονική Μελέτη Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος

Τόπος – Κολωνάκι – Αθήνα

Πελάτης – Στέφανος Κοτσώλης

Έτος – 2018

Επιφάνεια : 120τ.μ.

 

 

 

Το The Scent είναι ένα κατάστημα πώλησης αρωμάτων και προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς. Βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου στο κέντρο της Αθήνας. Είναι το πρώτο από μια αλυσίδα καταστημάτων που θα δημιουργηθούν στην Αθήνα. Για αυτό το λόγο σχεδιάστηκε εξ αρχής μια νέα εταιρική ταυτότητα των καταστημάτων, ώστε να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από το αγοραστικό κοινό . Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα των υλικών , δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, με colonial chic αισθητική, αντίστοιχο μιας έπαυλης σε κάποια εξωτική αποικία. Λόγω της ομοιότητας και μεγάλης ποσότητας των προϊόντων που θα εκτίθενται στο κατάστημα, επιλέχθηκε η χρήση μια έντονης floral ταπετσαρίας για φόντο πίσω από τα αρώματα. Τα αρώματα τοποθετήθηκαν πάνω σε ξύλινα ράφια τα οποία στηρίζονται με μπρούτζινα εξαρτήματα να δώσουν μια αίσθηση αίγλης στο κατάστημα. Δύο μεγάλοι ξύλινοι πάγκοι σχεδιάστηκαν στο κέντρο για να φιλοξενήσουν το ταμείο και το τμήμα πώλησης σαπουνιών. Επιλέχθηκε θερμός φωτισμός led για τον φωτισμό και την προβολή των εκθεμάτων. Στη βιτρίνα τοποθετήθηκαν ελάχιστα αντικείμενα με σκοπό την οσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του εσωτερικού καταστήματος.

 

  • :