Mobile Menu

  • All Projects

The Hub House

The Hub House

Type – Bar
Architecture – Interior Design : Zisis Papamichos
Place –Thessaloniki
Client – Ir.Moisidis / D.Koukourikis / P. Canfentzis / K.Ristanis
Year – 2019
Surface: 600sq.m.
Photo Credits : Yannis Kotsidis

The Hub House is an American concept, located in the center of Thessaloniki. It is placed in the ground floor of an historical building of the town, builded in the 1920. The main idea was to create a new concept, a very elegant space with luxurious references from the American restaurants of the 90s’.
The main bar is located in the center of the restaurant and the DJ booth is designed inside the bar. The bar looks like a stylish American bar from the past, full of bottles. In the back of the bar , behind the bottles , the bar laboratory has been placed.
The wall surfaces and the ceiling have been designed to look very stylish. Wallpapers are combined with wooden surfaces . Golden lights have been designed and placed around the walls.
In the back of the restaurant , a British backyard ,foul of plants has been designed around of a fountain.
Next to the backyard the semi – open kitchen has been designed with green wooden surfaces.

The Hub House

Τύπος Καταστήματος – Bar Restaurant
Αρχιτεκτονική Μελέτη Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος
Τόπος – Θεσσαλονίκης
Πελάτης – Ηρ.Μωυσίδης / Δ.Κουκουρίκης / Π.Καφεντζής /Κ.Ριστάνης
Έτος – 2017
Επιφάνεια : 600τ.μ.
Φωτογραφίες: Γιάννης Κοτσίδης

Το Hub House είναι ένα concept που βασίζεται στα αμερικάνικα εστιατόρια των 90s’.
Βρίσκεται σε ένα διατηρητέο κτίριο του 1920 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε στο να κρατηθεί η ταυτότητα του κτιρίου , αφήνοντας εμφανή τα μορφολογικά και τα δομικά στοιχεία του κτιρίου .
Στο κέντρο του καταστήματος τοποθετήθηκε το κεντρικό bar , ενώ στην πίσω πλευρά σχεδιάστηκε η κουζίνα. Η όψη της κουζίνας σχεδιάστηκε να είναι ημιδιάφανη ώστε να είναι εμφανής η κίνηση πίσω από τα τζάμια.
Στην πίσω πλευρά τοποθετήθηκε ένα μαντεμένιο συντριβάνι , δίνοντας την αίσθηση μιας πίσω αυλής κάποιας βρετανικής αστικής κατοικίας. Τρεις μεταλλικές λόζες με ξύλινα παγκάκια συμπληρώνουν το σκηνικό.
Οι τοίχοι του hub House είναι μια μίξη από ταπετσαρίες και ξύλινες επιφάνειες.
Μπρούτζινες απλίκες και φωτιστικά συμπληρώνουν το σκηνικό δίνοντας μια αίσθηση παλιάς αίγλης.
Η οροφή του καταστήματος αποτελείται από ξύλινα τελάρα το οποία δημιουργούν έναν γεωμετρικό κάναββο που στα κενά του τοποθετήθηκαν κρυστάλινες πλαφονιέρες,

  • :