Mobile Menu

  • All Projects

Santanna

Santana

Type – Beach Club Resort

Architecture Interior Landscape Design – Zisis Papamichos

Place – Mykonos

Client – D.Christoforidis – C.Athanasiadis

Year – 2019

Surface : 5.200sq.m.

Santanna is a beach club resort, located in the beach of Paragka in the island of Mykonos . The first design of Santanna took place in the year 2017. After 2 years , in 2019 , the owners asked from us to redesign the entire beach club. The main idea was to create a new aesthetic atmosphere , similar to the exotic and erotic Marrakesh .

A new island has been designed over the existing pool, to connect the private island that was isolated from the rest beach club, with the beachfront bar and the restaurant. A new metal structure has been designed over this new island, for protection from the sun. The metal structure has been filled with wooden beams in a fishbone form.

The metal structure has been designed to stand only in 4 supporting points, and through 4 huge arcs that connect in a circle in the top of the structure, it leaves enough space underneath of it, for the main stage for quest dj’s and concerts.

A private area has been placed around this new island , so it can be protected from the rest of the crowd that would watch the event outside of this private area.

 

Santana

Τύπος Καταστήματος – Beach Club Resort

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου – Ζήσης Παπαμίχος

Τόπος – Μύκονος

Πελάτες – Δ.Χριστοφορίδης – Χ.Αθανασιάδης

Ετος – 2019

Εμβαδόν : 5.200τ.μ.

Το Santanna είναι ένα beach club resort , που βρίσκεται στην παραλία της Παράγκας στη Μύκονο. Η αρχική μελέτη πραγματοποιήθηκε το 2017, ενώ το 2019 ζητήθηκε να επανασχεδιαστεί ο εξωτερικός χώρος του καταστήματος , περιμετρικά των υφιστάμενων πισινών, ενοποιώντας τους μεγάλους χώρους , δίνοντας ταυτόχρονα ένα ενιαίο ύφος. Ένα μεγάλο κεντρικό στέγαστρο σχεδιάστηκε στο κέντρο, με σκοπό να στεγάσει και να σκιάσει το main stage που θα φιλοξενεί συναυλίες και quest  dj’s. Το νέο μεταλλικό στέγαστρο τοποθετήθηκε επάνω σε ένα νησί πάνω από την πισίνα, ενώνοντας το απομονωμένο από το υπόλοιπο κατάστημα , κεντρικό νησί (private area) ,δημιουργώντας επαφή με το bar  της παραλίας και με το εστιατόριο. Το κεντρικό στέγαστρο αποτελείται από 4 μεγάλα τόξα τα οποία ενώνονται στην κορυφή της κατασκευής , αφήνοντας με μεγάλα ανοίγματα, ελεύθερο τον χώρο από κάτω. Η κατασκευή συμπληρώνεται με ξύλινα πηχάκια σε διάταξη ψαροκόκκαλου για τη σκίαση του χώρου.

Περιμετρικά του κεντρικού στεγάστρου , δημιουργούνται 2 ζώνες με πριβέ καθιστικά, τα οποία αποτελούν φυσικό όριο μεταξύ των ορθίων και της σκηνής, για καλύτερο έλεγχο της πρόσβασης σε αυτό.

Ο υπόλοιπος χώρος εναρμονίζεται σε μια αισθητική Marakesh με ζεστά χρώματα και υλικά, σε συνδιασμό με πολλά πιθάρια και αρκετή βλάστηση , για να δωθεί στο χώρο μια αίσθηση δροσιάς και εξωτικού ερωτισμού.

  • :