Mobile Menu

  • All Projects

Provocateur

Provocateur

Type –Café Bar

Architecture – Interior Design: Zisis Papamichos

Construction: Zisis Papamichos Architects and Partners

Place –Valaoritou Thessaloniki

Client – Kostas Fakis/George Benisis

Year – 2010

Surface: 140sq.m.

Photo Credits : Aris Rammos

Logo Design – Branding: Artabout – Thanasis Zafeiriou

 

In the center of Thessaloniki Provocateur is bar located in the neighborhood of Valaoritou, a night zone foul of bar and clubs. The concept was to create a warm atmospheric space with friendly materials .A simple palette of materials has been used like wood, leather and black tiles.

In the beginning was a big staircase that was leading to the basement in the center of the store. The hole has been closed and new restrooms have been constructed in the ground floor.

A bar is located in the center and the old glass new trend glass windows have been replaced with new old fashioned wooden windows.

Almost around 50 specially designed lights have been placed over the bar to uplift the night style of the bar. The rest of the ceiling is designed in polygon shapes in grey scale palette.

Black wooden tiles have been placed on the bar combining the oak colored wooden surfaces. Around of the bar black mosaic tiles have been placed to avoid the injury of the wooden floor .

 

 

 

Provocateur

Τύπος Καταστήματος –Café Bar

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος

Κατασκευή : Ζήσης Παπαμίχος Αρχιτέκτονες και Συνεργάτες

Τόπος – Βαλαωρίτου Θεσσαλονίκη

Πελάτης – Κώστας Φακής/Γιώργος Μπενίσης

Έτος – 2010

Επιφάνεια : 250τ.μ.

Φωτογραφίες : Άρης Ράμμος

Σχεδιασμός λογότυπου-Εταιρικής ταυτότητας : Θανάσης Ζαφειρίου

 

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , το Provocateur είναι ένα βραδινό bar που βρίσκεται στη γειτονιά της Βαλαωρίτου, μια περιοχή γεμάτη από βραδινά καταστήματα bar και club. To concept ήταν να δημιουργηθεί ένας ατμοσφαρικός χώρος με φιλικά υλικά. Χρησιμοποιήθηκε μια απλή χρωματικά παλέτα συνδιάζοντας ξύλο, δέρμα και μαύρα πλακάκια .

Αρχικά στο κέντρο του μαγαζιού υπήρχε μια σκάλα που οδηγούσε στο υπόγειο.Η σκάλα κλείστηκε και στη θέση της τοποθετήθηκε το μπαρ του καταστήματος.Νέες τουαλέτες κατασκευάστηκαν στο ισόγειο.

Το μπαρ εχει τοποθετηθεί στο κέντρο του καταστήματος και τα υπάρχοντα μοντέρνα γυάλινα κουφώματα αντικαταστάθηκαν με νέα  ξύλινα παλαιακού στυλ για να τονίσουν την παλαιότητα του υπάρχοντος διατηριτέου κτιρίου.

Σχεδόν 50 ειδικά σχεδιασμένα φωτιστικά τοποθετήθηκαν στην οροφή πάνω από το μπαρ για να τονίσουν τον βραδινό χαρακτήρα του. Η υπόλοιπη οροφή του καταστήματος αποτελείται από πολύπλευρα γεωμετρικά σχήματα δημιουργώντας μια εναλλαγή σχημάτων σε γκρίζους χρωματισμούς.

Μαύρα ξύλινα πλακίδια έχουν τοποθετηθεί στις  πλευρές του bar , τα οποία εναλλάσονται χρωματικά με τις υπόλοιπες ξύλινες επιφάνειες. Περιμετρικά του bar έχουν τοποθετηθεί μαύρες ψηφίδες για να προστατευθεί το ξύλινο δάπεδο του χώρου.

  • :