Mobile Menu

  • All Projects

Papillon

Papillon

Type – Café Bar Restaurant
Architecture Interior Design – Zisis Papamichos
Place – Brussels -Belgium
Client – P.Tzintouras / N.Tsaidas
Year – 2020
Surface -120m²

Papillon is an all day coffee bar and Restaurant in the center of the city of Brussels. It is located next to the building of the European Commission .
The idea was to create an all day bar with an atmosphere of a very chic and stylish destination for the people that live and work in the offices around the center of Brussels. .
The interior because of its small size, has a wooden ceiling to give the essence of a bigger space. A new has been designed in the right corner next to the windows, creating an independent area for cocktails and after work drinking zone with stand and bar stools .
The façade of the bar has been covered with colored tiles, in an urban esthetic with geometric form according to bauhaus.
The left zone is separated from the bar zone with more sitting chairs, creating a zone more restaurant.
Two big blue sofas have been placed on the restaurant zone, creating a relaxing area for coffee and restaurant.
Blue tiles have been place on the walls, with wooden letters that have
All of the furniture, chairs and tables , are custom made and designed by the Architects of ZitaTeam.

Papillon

Τύπος Καταστήματος – Café Bar Εστιατόριο
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διαμόρφωση Χώρου – Ζήσης Παπαμίχος
Τόπος – Βρυξέλλες- Βέλγιο
Πελάτης – Π.Τζίντζουρας / Ν.Τσαϊδάς
Ετος – 2020
Εμβαδόν : 120τ.μ.

To Papillon είναι ένα εστιατόριο – all day café bar , που βρίσκεται στο κέντρο των Βρυξελλών στο Βέλγιο, απέναντι ακριβώς από το κτιρίου της Ευρωπαϊκής Κομισιόν.
Γνώμονας του σχεδιασμού ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο κέντρο της πόλης των Βρυξελλών. Η αισθητική που επιλέχθηκε ήταν αυστηρές γραμμές πόλης, με πινελιές πολυτέλειας σε ένα περιβάλλον με κλασική και vintage αισθητική.
Το κατάστημα έχει χωριστεί σε 2 ζώνες . Καθώς βρίσκεται σε γωνία , στην πλευρά που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Κομισσιόν εχει σχεδιαστεί η πιο βραδινή ζώνη με ένα μπαρ που έχει θέα προς τα έξω. Τα custom έπιπλα που έχουν σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο , είναι κυρίως stand και σκαμπώ στη ζώνη του bar.
Το υπόλοιπο κατάστημα έχει σχεδιαστεί με περισσότερο εστιατορική αισθητική, με μεγάλους καναπέδες, και τραπέζια φαγητού και καφέ.
Λόγω του μικρού εμβαδού του καταστήματος, έχει σχεδιαστεί μια ενιαία ξύλινη οροφή δίνοντας την αίσθηση του ενιαίου μεγάλου χώρου.

  • :