Mobile Menu

  • All Projects

Nuera

NUERA

Type – Café Bar Restaurant
Architecture Interior Design: Zisis Papamichos
Place – Glyfada – Athens
Client –Lyberis Gkougkousis
Year – 2021
Surface -650m²
Photo Credits : George Fakaros

Nuera is an all day coffe bar and Restaurant located in the area of Glyfada in Athens .
The idea was to create an all day bar with an atmosphere of a vintage chic but very stylish destination .

The main issue was the huge wall surfaces. So we designed big wooden surfaces to cover the empty walls and creating an atmosphere of a vintage chic restaurant. Because of a fire during the construction, that collapsed the main ceiling, a new ceiling has been designed , with roof openings so the natural light could come into the interior.
A bar is placed in the left side Nuera with a big arc with green tiles on the back.
In the center 2 big sofas have been placed, looking to different directions , with a unique floor pattern underneath them.
A giant chandelier has been placed in the center of the ceiling , trying to lower the big height of the restaurant.
On the back wall , windows in a new pattern have been opened to create a feeling of a backyard.
Almost all of the furniture, chairs and tables , are custom made and designed by the Architects of ZitaTeam.

Nuera

Τύπος Καταστήματος – Café Bar Εστιατόριο
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διαμόρφωση Χώρου – Ζήσης Παπαμίχος
Τόπος – Γλυφάδα /Αθήνα
Πελάτης – Λυμπέρης Γκουγκούσης
Έτος – 2021
Εμβαδόν : 650τ.μ.
Φωτογραφίες : Γιώργος Φάκαρος

To Nuera είναι ένα εστιατόριο – all day café bar , που βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας, σε απόσταση 20χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας κοντά στη θάλασσα. Βρίσκεται σε ένα από τους κεντρικότερους δρόμους της Γλυφάδας.
Λόγω του μεγάλου μεγέθους του καταστήματος, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μεγάλες άδειες επιφάνειες τοίχων. Για αυτό το λόγο σχεδιάστηκαν μεγάλες ξύλινες επενδύσεις , και μεγάλες αψίδες επενδυμένες με μάρμαρα τοποθετημένα σε ειδικό σχέδιο , για να μικρύνει η μεγάλη κλίμακα του χώρου και να γίνει πιο προσιτή στον πελάτη.
Εξαιτίας μιας πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια της κατασκευής που κατέστρεψε την υφιστάμενη οροφή, επανασχεδιάστηκε μια νέα οροφή με ανοίγματα που επιτρέπουν την είσοδο του φυσικού φωτισμού στο εσωτερικό του καταστήματος. Σε συνδυασμό με νέα ανοίγματα που δημιουργήθηκαν στην πίσω πλευρά του καταστήματος, δίνεται η αίσθηση ενός εσωτερικού αίθριου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σχεδιασμό του bar , το οποίο εκτός από το μεγάλου του μήκος και τα έντονα υλικά της όψης του, έχει μια πολύ εντυπωσιακή κάβα στην πλάτη του που φιλοξενεί τα σπάνια ποτά που απαρτίζουν την κάρτα των κοκτέιλ του Nuera.
Στο κέντρο του καταστήματος έχουν τοποθετηθεί 2 μεγάλοι καναπέδες που «κοιτούν» προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ενώ στο δάπεδο τους έχουν τοποθετηθεί σε ειδικά σχεδιασμένο μοτίβο , κεραμικά πλακίδια εξάγωνο σχήματος που δημιουργούν την αίσθηση ενός χαλιού.
Ο εξωτερικός χώρος έχει σχεδιαστεί με κριτήριο την χαλαρότητα και την επαφή με τo αστικό τοπίο της περιοχής.
Όλα τα έπιπλα είναι custom made, σχεδιασμένα από την αρχιτεκτονική ομάδα της ZitaTeam.

  • :