Mobile Menu

  • All Projects

Kentro Athinon

Kentro Athinon

Type – Live Stage – Set Design
Architecture – Interior Design -Set Design / Scenography: Zisis Papamichos
Direction : Konstantinos Rigos
Place –Athens Greece
Client – Giannis Tsakoumakos
Year – 2019
Surface: 2.000sq.m.
Photos : George Fakaros

Kentro Athinon is live stage hall, where famous greek singers sing and make their live performance. In the season 2019-2020 the greek singer Nikos Oikonomopoulos was about to sing in this stage.
The client asked to redesign the entire place, and trying to give an essence of an auditorium .
A new ceiling has been designed, and new wooden surfaces have been placed all around the walls.
According to the directions of the director Konstantinos Rigos, and the direction of the singer, we designed a new set according the shapes and the forms of the new design. The forms of the ceiling are moving to the stage and following the shapes they develop to forms, surrounding the singer , and creating space for the live orchestra.
Lines of Led stripes have been placed on the floor of the stage, and they are connected with the ceiling.
In the back of the stage a led wall is mapped so the videos that are played are included inside the futuristic shapes.

Κέντρο Αθηνών

Τύπος Καταστήματος – Σκηνικά
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Σκηνογραφία– Ζήσης Παπαμίχος
Σκηνοθεσία : Kωνσταντίνος Ρήγος
Τόπος – Αθήνα
Πελάτης – Γιάννης Τσακουμάκος
Έτος – 2019
Επιφάνεια : 2.000τ.μ.
Φωτογραφίες : Γιώργος Φάκαρος

To Κέντρο Αθηνών είναι μια ζωντανή σκηνή (μπουζούκια) στην οποία κάθε σεζόν εμφανίζονται διάφοροι Έλληνες καλλιτέχνες και τραγουδιστές. Τη χειμερινή σεζόν 2019-2020 εμφανίζονταν ο τραγουδιστής Νίκος Οικονομόπουλος. Το project ήταν να επανασχεδιαστεί εξ ολοκλήρου το κατάστημα, δημιουργώντας μια αίσθηση Λυρικής Σκηνής – Όπερας.
Σχεδιάστηκε εκ νέου η οροφή δημιουργώντας μια αίσθηση κίνησης, καθώς λευκά φύλλα κρέμονται από την οροφή που μοιάζουν να κινούνται. Χρησιμοποιήθηκαν αρχιτεκτονικοί αλγόριθμοι για προκύψουν τα σχήματα, τα οποία σχεδιάστηκαν με σκοπό να βελτιώσουν την ακουστική του χώρου.
Νέες ξύλινες επιφάνειες τοποθετήθηκαν στους τοίχους ,ακολουθώντας ενα επαναλαμβανόμενο γεωμετρικό μοτίβο με κρυφό φωτισμό. Τα περιμετρικά υαλοστάσια του εξώστη επενδύθηκαν με μία ανάγλυφη κατασκευή , δημιουργώντας εάν γλυπτό στον χώρο που βοηθάει στην ηχοαπορρόφηση του καταστήματος.

  • :