Mobile Menu

  • All Projects

GF Residence

GF- House
Type – Residence
Architecture – Interior Design : Zisis Papamichos
Place – Volos
Client – Privet
Year – 2020
Surface: 240sq.m.

This private residence is located in the center of Volos. The house is a 3 floor pivate neoclassical residence of one of the oldest buildings of city, builded in the year 1930 .
The main project was to renovate this old house through changing first of all the use of each room. The kitchen has been transferred in one of the front rooms of the apartment and a new bedroom has been designed inside of the roof.
Between the kitchen and the living room , in the smaller room of the apartment has been placed the dinning room in the center of the house.
The main aim was to respect the history of the building. The decoration on the inside is in harmony with the imposing power of the building, leaving it with the delicate architectonic elements that dominate, creating an atmosphere of an old but elegant apartment.
The existing bathrooms could be removed because of the age of the building , so we decided to change the interior of them, trying to make them look more modern than the rest of the apartment.

 

GF House
Τύπος – Κατοικία
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design : Ζήσης Παπαμίχος
Πελάτης – Ιδιώτης
Έτος – 2020
Εμβαδόν : 240 τ.μ.

Η κατοικία με τίτλο GF House βρίσκεται στο κέντρο της Βόλου . Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο ,διατηρητέο , το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης. Χτίστηκε περίπου το 1930.
Η κεντρική ιδέα ήταν να ανακατασκευαστεί το εσωτερικό του κτιρίου και να εξοπλιστεί με τον πλέον σύγχρονο ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό χωρίς όμως να αλλοιωθεί η εικόνα και το ύφος του κτιρίου.
Στο εσωτερικό σχεδιάστηκε μια νέα διαρρύθμιση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του των νέων ιδιοκτητών. Η κουζίνα μεταφέρθηκε στην μπροστινή πλευρά του διαμερίσματος δίπλα στην τραπεζαρία που δεσπόζει στο κέντρο του . Λόγω του ευαίσθητου κελύφους του κτιρίου και λόγω αδυναμίας καθαίρεσης τοίχων, οι υπόλοιποι χώροι δεν άλλαξαν διαρρύθμιση και έτσι οι κρεβατοκάμαρες παρέμειναν στις θέσεις τους στον όροφο.
Εντός της σοφίτας υπήρχε ένας αποθηκευτικός χώρος ο οποίος ανασχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί σαν μια νέα κρεβατοκάμαρα, του οποίου η πρόσβαση γίνεται με το κλιμακοστάσιο.
Απομακρύνθηκαν όλες οι υγρασίες που υπήρχαν στην οροφή , ανακατασκευάστηκαν όλα τα γύψινα διακοσμητικά με νέα και τα εξωτερικά κουφώματα αντικαταστάθηκαν με νέα ξύλινα ίδιας αισθητικής με τα υπάρχοντα.
Τα μπάνια παρέμειναν στις υπάρχουσες θέσεις του και ανασχεδιάστηκαν. Χρησιμοποιήθηκαν μοντέρνα υλικά κα σύγχρονες μίνιμαλ γραμμές κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών.

  • :