Mobile Menu

  • All Projects

Frangrelico

Frangelico
Type – Live Stage – Set Design
Set Design Scenography: Zisis Papamichos
Place –Athens Greece
Client – Thanasis Gkougkousis
Year – 2019
Surface: 1.200sq.m.

Frangelico is live stage hall, where famous greek singers sing and make their live performance. In the season 2019-2020 the greek singerw Nikos Makropoulos and Christos Menidiatis was about to sing in this stage. The project was to create a set design according the aesthetic of the 1950s in America,from the novel “The great Gatsby”
A giant back was designed , with led stripes and led tv screens. Wooden Surfaces have been placed on the walls to improve the acoustic of the area. The entire plan has been redesigned, and the chair-tables have been replaced with comfortable sofas in pink color.
The entrance and the façade has been redesigned. The concept of the new façade was to create an entrance of a skyscraper of Chicago on America of the 50s.

 

Frangelico
Τύπος Καταστήματος – Ζωντανή Μουσική -Σκηνογραφία
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Σκηνογραφία– Ζήσης Παπαμίχος
Τόπος – Αθήνα
Πελάτης – Θανάσης Γκουγκούσης
Έτος – 2019
Επιφάνεια : 1200τ.μ.

Το Frangelico είναι μια ζωντανή σκηνή (μπουζούκια) στην οποία κάθε σεζόν εμφανίζονται διάφοροι Έλληνες καλλιτέχνες και τραγουδιστές. Τη χειμερινή σεζόν 2019-2020 εμφανίζονταν ο τραγουδιστής Nίκος Μακρόπουλος και ο Χρήστος Μενιδιάτης . Το project ήταν να επασχεδιαστεί η σκηνή του καταστήματος με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θυμίζει τα περσινό σχήμα , αλλά και να χρησιμοποιηθεί από τους καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερες από τις υφιστάμενες υποδομές της σκηνής.
Σχεδιάστηκε ένα σκηνικό το οποίο παραπέμπει στην αισθητική της γκλαμ Αμερικής του 1950 όπως αυτή περιγράφεται στο best seller «Ο μεγάλος Γκάτσμπυ»
Η πλάτης της σκηνής σχεδιάστηκε ακολουθώντας τα γεωμετρικά μοτίβα με ταινίες led και οθόνες led- wall. Ξύλινες επενδύσεις τοποθετήθηκαν στους τοίχους του καταστήματος αυξάνοντας την ακουστική απορρόφηση . Η κάτοψη επενασχεδιάστηκε εξ αρχής. Οι καρέκλες απομακρύνθηκαν και στη θέση τους μπήκαν μεγάλοι αναπαυτικοί καναπέδες.
Η πρόσοψη του καταστήματος επενασχεδιάστηκε δημιουργώντας μια νέα όψη αντίστοιχη του εσωτερικού του καταστήματος. Η κεντρική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί η εντύπωση μιας εισόδου ενός ουρανοξύστη του Σικάγο στην Αμερική του 50.

  • :