Mobile Menu

  • All Projects

Flipside

 

Flipside

Type –Café Bar

Architecture – Interior Design: Zisis Papamichos

Construction: Zisis Papamichos Architects and Partners

Place –Thessaloniki Proxenou Koromila street

Client – George Zezas

Year – 2009

Surface: 90sq.m.

Photo Credits : Aris Rammos

 

In the center of the city of Thessaloniki Flipside is one of the oldest and most famous Rock Bars of the city. In the year of 2009 the owner decided to make a renovation so the bar could look more modern.

The project was to create an industrial space but also with same details of elegance. All the walls were covered with old fashioned style brick ,and then they were painted white to look more elegant. A new bar is constructed on the left side of the bar, with a new bottle display with wooden parts and mirrors.

Entering the bar a huge clock has been placed on a wooden surface, witch is turning to a ceiling of the bar. Some metal beams (IPE) have been placed on the walls between the brick to improve the industrial design.

On the walls of the entrance have been placed many frames with rock themes.

 

 

 

Flipside

Τύπος Καταστήματος –Café Bar

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος

Κατασκευή : Ζήσης Παπαμίχος Αρχιτέκτονες και Συνεργάτες

Τόπος – Θεσσαλονίκη – Οδός Προξένου Κορομηλά

Πελάτης – Γιώργος Ζέζας

Έτος – 2009

Επιφάνεια : 90τ.μ.

Φωτογραφίες : Άρης Ράμμος

 

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Flipside είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο παλιά ροκ μπαρ της πόλης. Τη χρονιά του 2009 ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το ανακαινίση και να του δώσει έναν πιο πιο μοντέρνα αισθητική.

Η κεντρική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας βιομηχανικός χώρος ο αρκετές σικάτες διακοσμητικές λεπτομέρειες. Όλοι οι τοίχοι του καταστήματος επενδύθηκαν με διακοσμητικό τουβλάκι,και στη συνέχεια επιχρωματίστηκαν λευκοί για να φανούν πιο εκλεπτυσμένοι. Ένα νέο μπαρ σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην αριστερή πλευρά του καταστήματος καθώς και μία νέα κάβα τοποθετήθηκε στην πλάτη του μπαρ με ξύλινα στοιχεία και καθρέφτες.

Στην είσοδο του καταστήματος σχεδιάστηκε και τοποθετήθηκε ένα γιγαντιαίο ρολόι –σταματημένο- επάνω σε μια σικάτη ξύλινη επιφάνεια, η οποία επαναλαμβάνεται στην οροφή του καταστήματος.

Ορισμένοι μεταλοικοί δοκοί (IPE) τοποθετήθηκαν στους τοίχους μεταξύ των επιφανειών με τούβλο για να ενισχύσουν το βιομηχανικό σχέδιο. Στους τοίχους της εισόδου τοποθετήκαν πολλά κάδρα με ροκ θέματα.

  • :