Mobile Menu

  • All Projects

Curved House

Curved House House

Type – Residence
Architecture – Interior Design   : Zisis Papamichos
Place – Drama
Client – Private
Year – 2022
Surface: 540sq.m.

 

This private residence is located in the Northern suburbs of Drama in northern Greece.

The building has been designed for a single family with 1 child, and with the perspective to have 2 more kids in the future. The client asked for a single floor house , because of the child age , the parents didn’t want any staircase in their house.

The building is located in a field of 12.000sq.m and the total surface is around 540sq.m. There is basement with a garage , a private gym, a playroom and also a private wine cellar because of the family busines that is involved in wines busines.

The house in located in the center of the field and the view is to the town of Drama. It has a pool in the front surrounded by green eco friendly designed landscape.

Because of the gig size of the building that is more than 500sq.m in one floor,  we designed a building that each room is a different square box , and we added curved angles in the corner of each square box to have a more interesting building.

The main box is the living room, that is actually the center of the house, and the rest of the boxes- rooms are connected to the main living room.

To the west side we designed the kitchen and to the east side we designed the 4 bedrooms , one master bedroom and 3 for the children. Between the bedrooms, we designed small internal yards with pools so each bedroom has also a secondary façade except the front view and also there is more privacy between the rooms.

 

Curved  House House

Τύπος – Κατοικία
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design : Ζήσης Παπαμίχος
Τόπος : Δράμα
Πελάτης – Ιδιώτης
Έτος – 2022
Εμβαδόν : 540 τ.μ.

 

Η ιδιωτική κατοικία βρίσκεται στα βόρεια προάστια της πόλης της Δράμας.

Το κτίριο σχεδιάστηκε για μια οικογένεια με ένα παιδί με προοπτική να αποκτήσει στο μέλλον επιπλέον 2 παιδιά.

Εξαιτίας της μικρής ηλικίας των παιδιών της οικογένειας, μας ζητήθηκε από τους πελάτες το κτίριο να είναι μονώροφο , για να μην υπάρχει η ανάγκη χρήσης κλιμακοστασίου.

Το κτίριο βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 12 στρεμμάτων και τοποθετήθηκε κεντρικά στο οικόπεδο με Νότιο προσανατολισμό τη θέα της πόλης της Δράμας.

Εξαιτίας του μεγάλου εμβαδού του, το κτίριο σχεδιάστηκε με τη χρήση ξεχωριστών όγκων για κάθε δωμάτιο . Το κεντρικό δωμάτιο είναι το σαλόνι γύρω από το οποίο έχει σχεδιαστεί όλη η κατοικία. Ο όγκος του σαλονιού είναι και ο ψηλότερος σε σχέση με τους υπόλοιπους όγκους , σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τη σημαντικότητα του χώρου που συγκεντρώνεται καθημερινά οι οικογένεια. Στην δυτική πλευρά , κοντά στον κεντρικό δρόμο, τοποθετήθηκε η κουζίνα , με πρόσβαση στον κήπο και τον χώρο του barbeque, ενώ στην ανατολική πλευρά , που είναι και η πιο ήσυχη σχεδιάστηκαν οι κρεβατοκάμαρες σε σειρά.

Λόγω των πολλών τετραγωνικών και πολλών δωματίων σε σειρά, δημιουργήθηκαν εσωτερικά αίθρια μεταξύ των υπνοδωματίων , με ένα υδάτινο στοιχείο, δημιουργώντας μια επιπλέον φωτεινή πλευρά σε κάθε δωμάτιο , εκτός από την μπροστινή οπτική προς τον κήπο, και απομονώνοντας με αυτό τον τρόπο το κάθε δωμάτιο από το διπλανό του.

Σχεδιάστηκε επίσης ένα υπόγειο στο οποίο βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων, ένα ιδιωτικό γυμναστήριο , ένα playroom καθώς και μια ιδιωτική κάβα κρασιών λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης της οικογένειας με τον κλάδο της οινοποιίας.

  • :