Mobile Menu

  • All Projects

Cashmere

Cashmere

Type – Beach Bar – Restaurant
Architecture Interior Design – Zisis Papamichos
Place – Santorini
Client – Mafredos Miltiadis
Year – 2021
Surface : 450sq.m.

Cashmere  is a beach restaurant bar located in the beach of Perivolos in the island of Santorini.

The Beach restaurant is located next to an old tomato factory .

The main design was about to create a boho chic restaurant beach bar, similar to Ibiza style with friendly to the environment materials. A sitting area is placed in the center of the store creating a centered dining area. A new pergkola has been designed above the sitting area for shadowing the main zone from the hot sun during the summer. The bar has been redesigned on the left side of the beach restaurant, creating a party zone a bit far from the main restaurant. A secondar entrance has been placed on the back side of Cashmere, connecting the parking area directly with the beach through the restaurant area.

Hanging lights in the shape of Haxagons have been hanged from the new wooden pergkolas.

A secondary sushi bar has been placed on the right side of the beach restaurant powering up the restaurant zone.

 

Cashmere

Τύπος Καταστήματος – Beach Bar – Restaurant
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διακόσμηση – Ζήσης Παπαμίχος
Τόπος – Περίβολος Σαντορίνη
Πελάτες – Μαφρέδος Μιλτιάδης
Ετος – 2021
Εμβαδόν : 450τ.μ.

Το Cashmere είναι ένα beach bar restaurant το οποίο βρίσκεται στην παραλία του Περίβολου  στο νησί Σαντορίνη.

Στεγάζεται δίπλα σε ένα παλιό εργοστάσιο ντομάτας  , με βασικό στοιχείο ένα μεγάλο φουγάρο του παλιού εργοστασίου.

Το βασικό design ήταν να δημιουργηθεί ένα boho σικ beach bar εστιατόριο με φιλικά υλικά προς το περιβάλλον με επιρροές από την αισθητική της Ίμπιζα με καθημερινή καθώς και βραδινή χρήση.  Ένα κεντρικό περίοπτο καθιστικό σχεδιάστηκε στο κέντρο του καταστήματος δημιουργώντας έναν πυρήνα.

Στην αριστερή πλευρά σχεδιάστηκε ένα bar το οποίο βρίσκεται σε κοντινή θέση με την παραλία αλλά σε απόσταση από το εστιατόριο. Περιμετρικά έχουν δημιουργηθεί υπερυψωμένα πατάρια τα οποία ορίζουν την ενότητα του εστιατορίου , ενώ στην αριστερή πλευρά έχει τοποθετηθεί ένα sushi bar ενισχύοντας τη λειτουργία του εστιατορίου.

Νέες ξύλινες πέργκολες έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν το μεγαλύτερο τμήμα του καταστήματος προσφέροντας σκίαση κατά της ώρες τις ημέρας.

Ξύλινα φωτιστικά σε σχήμα εξάγωνου έχουν αναρτηθεί από τις ξύλινες πέργκολες προσδίδοντας μία μοντέρνα εικόνα στο υπόλοιπο σύνολο.

  • :