Mobile Menu

  • All Projects

Barbarella

Barbarella

Type – Night Club Live Stage

Architecture Interior Design: Zisis Papamichos

Place –Thessaloniki Greece

Client – Ilias Violidis

Year – 2011

Surface: 1200sq.m.

Photo Credits : Alexandra Ligda

 

Barbarella is live Stage Night Club located in the airport area of Thessaloniki in North Greece. It is a summer destination for the night life of the city. Barbarella is designed  for live performance. The design of the nightclub is colonial style with summer influences of gardens and orangeries.

The entrance is through an underground bridge , with small waterfalls on both sides of the walkthrough.

Entering in the summer Night Club there are two staircases that are leading to highest point of the club , in the back side of a bar. So entering anyone can see the entire club from above.

A huge stage is designed for the live performing and new floor levels have been constructed so anyone can have a clear view to the stage.

The main columns are covered with climbing plants and some small yards have been constructed inside of the club.

 

 

 

Barbarella

Τύπος Καταστήματος – Night Club Live Stage

Αρχιτεκτονική Μελέτη Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος

Τόπος – Θεσσαλονίκη

Πελάτης – Ηλίας Βιολίδης

Έτος – 2011

Επιφάνεια : 1100τ.μ.

Φωτογραφίες : Αλεξάνδρα Λίγδα

 

Η Barbarella έχει πάρει το όνομά της από την πιο παλιά ντισκοτέκ της Θεσσαλονίκης. Το 2011 μεταφέρθηκε για την καλοκαιρινή σεζόν το  Barbarella live stage  το οποίο το χειμώνα είχε έδρα στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Το κατάστημα προυπήρχε επανασχεδιάστηκε στις νέες απαιτήσεις του χώρου και του νέου ιδιοκτήτη. Η είσοδος γίνεται μέσω μιας υπόγειας στοάς με μία γέφυρα πάνω από νερά τα οποία τρέχουν εκατέρωθεν της εισόδου. Φτάνοντας στο εσωτερικό του καταστήματος υπάρχουν δύο κλιμακοστάσια τα οποία οδηγούν στο υψηλώτερο σημείο του χώρου όπου μπορεί να προσαναλιστεί πολύ εύκολα ο πελάτης για την κατεύθυνση την οποία θα ακολουθήσει.

Στη μία άκρη του Barbarella κατασκευάστηκε μια σκηνή με καμπύλο σχήμα. Σχεδιάστηκαν νέοι αναβαθμοί σε νέα υψόμετρα με σκοπό την σωστή θέαση της σκηνής.

Οι κεντρικές κολώνες του καταστήματος καλυφθηκαν με αναριχώμενα φυτά ενώ στα πλάγια του χώρου κατασκευάστηκαν κήποι με φύτευση.

  • :