Mobile Menu

  • All Projects

Apollon

Apollon

Type – Restaurant
Architecture Interior Design Construction : Zisis Papamichos Architects & Partners
Place – Schrobenhausen -Munich /Germany
Client – Kesidis family
Year – 2020
Surface : 160sq.m.

Apollon is a Greek fine restaurant in the city of Schrobenhausen next to city of Munich in Germany.
It is a small family restaurant, that begun from the Greek parents and now the 2 sons of the family wanted to expand the restaurant to the next-wall shop, to get a bigger kitchen.
The concept was to create a unique space, with very simple materials, where people can eat as a big friendly company, with memories of a Greek small house on a island of Aegean.
The decoration of Apollon is based on the aesthetic of the Greek Cycladic islands that inspired the total atmosphere. White walls with traditional plates on them, and a new wooden ceiling has been placed on the roof of the restaurant to bring memories of a cozy Greek house.
A new bar has been designed, because of the knowledge of the owners on cocktails with Gin.
New custom made lights and tables have been designed for the restaurant, creating a unique atmosphere.

Apollon

Τύπος Καταστήματος – Εστιατόριο
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Κατασκευή : Ζήσης Παπαμίχος
Τόπος – Μόναχο – Γερμανία
Πελάτες – Οικ.Κεσίδη
Ετος – 2020
Εμβαδόν : 160τ.μ.

Το εστιατόριο Apollon βρίσκεται στην πόλη Schrobenhausen έξω από το Μόναχο στη Γερμανία. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από τους Έλληνες μετανάστες γονείς και τα τελευταία χρόνια διοικείται από τους γιους της οικογένειας.
Πρόσφατα αποφασίστηκε η επέκταση του καταστήματος και στο διπλανό καταστήματος με σκοπό να μεγαλώσει η κουζίνα και η σάλα του εστιατορίου.
Το concept ήταν να δημιουργηθεί ένα εστιατόριο με αναφορές στη Μεσογειακή αισθητική αποφεύγοντας λαογραφίες ελληνικών νησιών και ταβέρνας. Ο κύριος σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος ο οποίος θα θυμίζει ένα σπίτι στη Μεσόγειο.
Ξύλινα τελάρα και καϊτια τοποθετήθηκαν στα εξωτερικά παράθυρα, οι τοίχοι βάφτηκαν λευκοί κοντά στη λογική των σοβατισμένων τοίχων, ενώ μια ξύλινη οροφή κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο.
Λόγω της μεγάλης τεχνογνωσίας στην παρασκευή κοκτέιλ με Gin από τους ιδιοκτήτες, σχεδιάστηκε ένα επιβλητικό μπαρ στην πίσω του καταστήματος , δημιουργώντας έναν «πυρήνα» κατανάλωσης αλκοόλ από τους θαμώνες .
Custom φωτιστικά αναρτήθηκαν από την οροφή του καταστήματος , ενώ ειδικές απλίκες τοποθετήθηκαν περιμετρικά δημιουργώντας έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό.

  • :