Mobile Menu

  • All Projects

Amaltheia Residence

Amaltheia Residence

Type – Residence
Architecture – Interior Design – Construction : Zisis Papamichos
Place – Koropi Athens
Client – Privet
Year – 2020
Surface: 200sq.m.

This private residence is located in the area of Koropi in Athens. The house is a two floor building , part of bigger property .
The owner wanted a modern residence for her family. The Building has 2 floors. In the ground floor is the kitchen and the living room, with 2 rooms for the children of the family. In the 1st floor is the master bedroom.
The building has 2 entrances. A central entrance in located in the middle of the building on the ground floor between 2 water pools, that reflect the building. The second entrance is through a metal staircase that leads direct to the master bedroom in the second floor.
The entire building has marble stones on the surface of the exterior wall. In the corridor that connects the 2 buildings wooden beams has been placed. The same wooden surface has been placed also under the roof ceiling that surrounds the building.

Amaltheia Residence

Τύπος – Κατοικία
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design- Κατασκευή : Ζήσης Παπαμίχος
Πελάτης – Ιδιώτης
Έτος – 2020
Εμβαδόν : 200 τ.μ.

Η κατοικία βρίσκεται στον οικισμό Kορωπί στην Αθήνα. Το κτίριο αποτελείται από 2 ορόφους και βρίσκεται σε οικόπεδο 8 στρεμμάτων.
Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν να σχεδιαστεί μια κατοικία για μια τριμελή οικογένεια. Το κτίριο αποτελείται από δύο ορόφους. Στο ισόγειο έχουν σχεδιαστεί η κουζίνα με το σαλόνι με τα δύο δωμάτια των παιδιών, ενώ στον όροφο έχει τοποθετηθεί η κρεβατοκάμαρα των γονιών.
Το κτίριο έχει δύο ξεχωριστές εισόδους. Μία κεντρική είσοδος έχει σχεδιαστεί στην βορινή πλευρά , περίπου στη μέση του κτιρίου, ανάμεσα από δύο υδάτινα στοιχεία, τα οποία αντικατοπτρίζουν τα κτίριο.
Μία δεύτερη είσοδος έχει τοποθετηθεί μέσω ενός μεγάλου κλιμακοστασίου που οδηγεί απευθείας στον 2ο όροφο. Η βορινή πλευρά του κτιρίου που είναι εκτεθειμένη στον έντονο βόρειο άνεμο, προστατεύεται από τις μεταλλικές περσίδες που εγκιβωτίζουν το εξωτερικό κλιμακοστάσιο δημιουργώντας ένα οπτικό παιχνίδι υλικών στις όψεις του κτιρίου.

  • :