Mobile Menu

  • All Projects

Soleto

Soleto

Type – Restaurant Café Bar

Architecture – Zisis Papamichos

Interior Design – Zisis Papamichos / Giorgos Melros

Place – Glyfada /Athens

Client – Marios Papathanos/Elena Papathanou

Year – 2012

Surface : 430sq.m.

 

 

Soleto is a small Greek-speaking city located in the province of Lecce in Apulia , South Italy. It is also a Café Restaurant with delicious homemade Italian cuisine and café in Glyfada Athens. The Interior design is based on the classical Italian trattoria style in a modern edition ,in a chic and industrial environment. The rough materials like stone surfaces on the walls and the wooden tables are combined with luxury material such as metal and glass.

The kitchen is visible through the main sitting area, and is placed behind of an impressive glass wall, so anyone can see the homemade paste being prepared in front of his eyes.

In the center of the restaurant a wine bar is placed.

The restaurant is in the ground floor of a very modern office building, and that is why the design of the roof is showing the uncovered concrete slab . Under of the slab ,rectangular metal frames are placed filled with sound absorbing material, to improve the acoustic of the restaurant.

 

 

Soleto

Τύπος Καταστήματος – Εστιατόριο Café Bar

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Ζήσης Παπαμίχος

Διακόσμηση – Ζήσης Παπαμίχος / Γιώργος Μέλρος

Τόπος – Γλυφάδα Αθήνα

Πελάτες – Μάριος Παπαθάνος / Έλενα Παπαθάνου

Ετος – 2012

Επιφάνεια : 430τ.μ.

 

Το  Soleto  είναι μια μικρή ελληνόφωνη πόλη στην περιοχή του Λέτσε στη Νότια Ιταλία. Είναι επίσης ένα καφέ – εστιατόριο με σπιτική ιταλική κουζίνα και καφέ στη Γλυφάδα της Αθήνας. Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι βασισμένος στην κλασική ιταλική τρατορία σε μοντέρνα εκδοχή, σε ένα σικ και βιομηχανικό περιβάλλον. Τα άγρια υλικά όπως είναι το  κεραμικό τούβλο που υπάρχει στους τοίχους του καταστήματος και το ξύλο των τραπεζιών συνδιάζονται με τα πολυτελή υλικά όπως είναι το μέταλλο και το γυαλί.

Η κουζίνα είναι οπτικά ορατή από τον κύριο χώρο του καθιστικού και βρίσκεται πίσω από μία εντυπωσιακή κατασκευή από γυαλί και μέταλλο, ώστε να μπορεί ο καθένας να δει το σπιτικά μακαρόνια να ετοιμάζονται μπροστά του.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο ενός μοντέρνου κτιρίου γραφείων και για αυτό το λόγο στο σχεδιασμό της οροφής επιλέχθηκε να παραμείνουν εμφανή τα μπετά της πλάκα του κτιρίου. Κάτω από την οροφή τοποθετήθηκαν μεταλλικά τελάρα με ειδικό ηχοαποροφητικό υλικό χάρην ακουστικής βελτίωσης του χώρου.

  • :