Mobile Menu

  • All Projects

Private Residence

Private Residence

Info

 

Rο- House

Type – Residence

Architecture – Interior Design   : Zisis Papamichos

Place – Thessaloniki

Client – Privet

Year – 2016

Surface: 150sq.m.

 

This private residence is located in the center of Thessaloniki. The apartment is in the 3rd floor of one of the oldest buildings of city, builded in the year 1925 after the big fire that burned the entire city in the 1912.

The main project was to renovate this old apartment through changing first of all the use of each room. The kitchen has been transferred in one of the front rooms of the apartment and a new bedroom has been designed inside of the roof.

Between the kitchen and the living room , in the smaller room of the apartment has been placed the dinning room in the center of the house.

The main aim was to respect the history of the building. The decoration on the inside is in harmony with the imposing power of the building, leaving it with the delicate architectonic elements that dominate, creating an atmosphere of an old but elegant apartment.

The existing bathrooms could be removed because of the age of the building , so we decided to change the interior of them, trying to make them look more modern than the rest of the apartment.

 

 

 

 

Rο House

Τύπος – Κατοικία

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design : Ζήσης Παπαμίχος

Πελάτης – Ιδιώτης

Έτος – 2016

Εμβαδόν : 250 τ.μ.

 

Η κατοικία με τίτλο Rο- House βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , στον 3ο όροφο ενός διατηρητέο κτιρίου το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης. Χτίστηκε το 1927 αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 1912 κατά τη διάρκεια της οποίας κάηκε ολοσχερώς το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η κεντρική ιδέα ήταν να ανακατασκευαστεί το εσωτερικό του διαμερίσματος και να εξοπλιστεί με τον πλέον σύγχρονο ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό χωρίς όμως να αλλοιωθεί η εικόνα και το ύφος του διαμερίσματος.

Στο εσωτερικό σχεδιάστηκε μια νέα διαρρύθμιση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του των νέων ιδιοκτητών. Η κουζίνα μεταφέρθηκε στην μπροστινή πλευρά του διαμερίσματος δίπλα στην τραπεζαρία που δεσπόζει στο κέντρο του . Λόγω του ευαίσθητου κελύφους του κτιρίου και λόγω αδυναμίας καθαίρεσης τοίχων, οι υπόλοιποι χώροι δεν άλλαξαν διαρρύθμιση και έτσι οι κρεβατοκάμαρες παρέμειναν στις θέσεις τους.

Εντός της σοφίτας υπήρχε ένας αποθηκευτικός χώρος ο οποίος ανασχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί σαν μια νέα κρεβατοκάμαρα για το 4ο μέλος της οικογένειας , του οποίου η πρόσβαση γίνεται με ένα νέο κυκλικό κλιμακοστάσιο.

Απομακρύνθηκαν όλες οι υγρασίες που υπάρχαν στην οροφή , ανακατασκευάστηκαν όλα τα γύψινα διακοσμητικά με νέα και τα εξωτερικά κουφώματα αντικαταστάθηκαν με νέα ξύλινα ίδιας αισθητικής με τα υπάρχοντα.

Τα μπάνιο παρέμειναν στις υπάρχουσες θέσεις του και ανασχεδιάστηκαν. Χρησιμοποιήθηκαν μοντέρνα υλικά κα σύγχρονες μίνιμαλ γραμμές κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών.

 

 

 

  • :