Mobile Menu

  • All Projects

Piu Verde

Piu Verde

Type – Restaurant Café Bar

Architecture Interior Design – Zisis Papamichos

Place – Papagou /Athens

Client – Dimitrios Panagopoulos / Loukas Boletsis

Year – 2013

Surface : 450sq.m.

Photos-Katerina Gkioni

 

 

Piu Verde is located in the middle of the grove of Papagou , a city area near Athens center. The main building is surrounded from trees and there is also a small lake in front of the café. Some trees are also located in the building , so the clients have the impression that they are actually in the middle of a forest.

The surface of the café is around 1.000sq.m. and is separated in many zones, such as the restaurant, the bar ,the lobby, the main sitting area and the fireplace area witch is a bit more privet zone.

The concept was to give a very simple decoration style with ecological materials very similar to the forest and trying to give the impression that the café is a huge wood house placed in between the trees.

A wooden decoration library was constructed to unite the different zones of the Café and to hide the main kitchen zone.

Over the bar was designed a white polygon ceiling to make the the bar zone more recognizable because of the big size of the café.

 

 

Piu Verde

Τύπος Καταστήματος – Εστιατόριο Café Bar

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διακόσμηση – Ζήσης Παπαμίχος

Τόπος – Άλσος Παπάγου

Πελάτες – Δημήτρης Παναγόπουλος/Λουκάς Μπολέτσης

Ετος – 2013

Επιφάνεια : 450τ.μ.

Φωτογραφίες- Κατερίνα Γκιώνη

 

Το  Piu Verde βρίσκεται εντός του κατάπρασινου Άλσους Παπάγου , σε μια περιοχή πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας . Το κυρίως κτίριο περιβάλλεται από μεγάλα δέντρα (πεύκα και πλατάνια) ενώ υπάρχει επίσης μια μικρή λίμνη μπροστά από το κατάστημα. Μερικά δέντρα μάλιστα βρίσκονται εντός του καταστήματος των οποίων ο κορμός διαπερνά την οροφή του και ξεπροβάλουν πάνω από τη στέγη .

Η συνολική επιφάνεια του καταστήματος ξεπερνά τα 1000τετραγωνικά μέτρα και απαρτίζεται από πολλές ζώνες, όπως είναι το εστιατόριο,το μπαρ,το λόμπυ, το κυρίως καθιστικό καθώς και την ζώνη με το τζάκι που ορίζεται ως πιο πριβέ ζώνη.

Η κέντρική ιδέα ήταν να γίνει μια πολύ απλή διακοσμητική παρέμβαση με οικολογικά υλικά παρόμοιας μορφής με τα υλικά που συναντά κανείς στο δάσος δίνοντας την εντύπωση ενός γιγαντιαίου ξυλόσπιτου τοποθετημένο ανάμεσα στα δέντρα.

Μια μεγάλη διακοσμητική βιβλιοθήκη κατασκευάστηκε για να ενωθούν αισθητικά οι διαφορετικές ζώνες του καταστήματος και να αποκρυφθούν οι κουζίνες.

Πάνω από το μπαρ σχεδιάστηκε μια πολύπλοκη και εντυπωσιακή λευκή οροφή για να κάνει το μπαρ πιο ορατό μέσα στα πολλά τετραγωνικά του καταστήματος.

  • :