Mobile Menu

  • All Projects

Koukounari

Koukounari

Type – Restaurant

Architecture – Interior Design: Zisis Papamichos

Place – Holargos Athens

Client – Vaggelis Kontodimos

Year – 2015

Surface: 220 sq.m.

 

Koukounari is a greek word for the cone of the Pine tree. Because of the Pine tree that is located in the front of the restaurant, the owners decided to give the restaurant the falling cones that they found in front of it.

The Koukounari is located in Holargos a northern area of Athens. It is placed in front of the Mesogeion Boulevard witch is a high way street. The problem was that because of the high speed of the cars, the costumers were passing by the existing restaurant. So the issue was to create an impressive outdoor fence wall trying to cover also the in front yard.

The idea was to create a wall fence similar to especially designed metal library. The library is constructed from metal beams that are used to reinforce the concrete in the construction sites. Emty spaces are filled with wooden boxes and some lights made of Plexiglas. Some of the wooden boxes are filed with plants. The floor of the restaurant was painted in grey white squared tiles.

 

Κουκουνάρι

Τύπος Καταστήματος – Εστιατόριο

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος

Τόπος – Χολαργός Αθήνα

Πελάτης – Βαγγέλης Κοντοδήμος

Έτος – 2015

Επιφάνεια : 220τ.μ.

 

Λόγω της ύπαρξης ενός μεγάλου πεύκου στην είσοδο του καταστήματος ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να ονομάσει Κουκουνάρι το εστιατόριό του διότι έβρισκε μονίμως πεσμένα κουκουνάρια στην είσοδο του. Το Κουκουνάρι είναι τοποθετημένο στην περιοχή του Χολαργού στα βόρεια προάστεια της Αθήνας. Βρίσκεται στην άνοδο της λεωφόρου Μεσογείων που είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας με ελάχιστα φανάρια. Εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας που έχουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα υπήρχε το πρόβλημα της μη αναγνωρισιμότητας του εστιατορίο κατά το πέρασμά τους.

Η ιδέα ήταν να κατασκευαστεί μία μεταλλική περίφραξη με κύριο σκοπό να εντίνει τη σηματοδότηση του καταστήματος εξωτερικά και να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα οπτική από το εσωτερικό , καθώς η θέα ήταν αποκλειστικά και μόνο η λεωφόρος. Η περίφραξη πήρε τη μορφή μιας μεγάλης βιβλιοθήκης κατασκευασμένη από σίδερα που χρησιμοποιούνται για τον οπλισμό του σκυροδέματος στις οικοδομές . Στα κενά που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας έναν τετράγωνο κάναβο ,τοποθετήθηκαν ξύλινα κουτιά καθώς και κουτιά από φωτεινά plexiglass. Σε μερικά από τα ξύλινα κουτιά τοποθετήθηκαν φυτά ενώ το δάπεδο του καταστήματος βάφτηκε σε χρωματισμούς γκρι λευκό με τετράγωνους ρόμβους.

 

 

  • :