Mobile Menu

  • All Projects

Gugu Meze

Gugu Meze

Type – Restaurant

Architecture – Interior Design: Zisis Papamichos

Place – Kolonaki Athens

Client – Thanasis Gugusis

Year – 2012

Surface: 280 sq.m.

Photo Credits : Aris Rammos

 

Gugu Meze is a post modern restaurant located in the center of Athens in the area of Kolonaki. The name came out from the first letters of the name of the owner (GuGusis) and the first letters of the greek word Mezedopoleion , witch means in greek “tradiotional tavern”.

The design was to create a funny  trend restaurant with cooking products (like tomatoes salt et) on the walls to give the impression of an old fashioned grocery.

Especially designed lights are placed on the ceiling , and white wooden surfaced have covered the walls to give the impression of a clean store and also to have a clear background for the multicolored products.

Except of the ground floor, the main kitchen and the rest rooms are located in the basement , and the same stair that leads to the basement , is also being used to access the 1st floor. The walls around of the stairs are covered with original old newspapers. Over the newspaper covers, are placed old fashioned wooden frames from old paintings.

The floor is separated in 2 areas. The main area of the floor is made of wood and the rest of the floor have been covered with 3 colored ceramic tiles. The same tiles in a smaller size have been placed also to the columns of the restaurant and also on the top of the Bar.

 

 

 

ΓκουΓκου Μεζέ

Τύπος Καταστήματος – Εστιατόριο

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος

Τόπος –  Αθήνα

Πελάτης – Θανάσης Γκουγκούσης

Έτος – 2012

Επιφάνεια : 280τ.μ.

Φωτογραφίες : Άρης Ράμμος

 

Το Γκουγκού Μεζέ είναι ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του Κολωνακίου. Το όνομα προέκυψε από τα αρχικά του ονόματος του ιδιοκτήτη (Γκουγκούσης) και από τα αρχικά της λέξης μεζεδοπωλείο.

Το design του χώρου ήταν να δημιουργηθεί ένας μοντέρνος νεανικός χώρος με έμφαση στην προβολή των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή των φαγητών. Στους τοίχους δημιουργήθηκαν ειδικές μεταλλικές ραφιέρες με σκοπό την τοποθέτηση των προιόντων για να δωθεί η εικόνα ενός μοντέρνου παντοπωλείου.Εκτός από τον ισόγειο χώρο του καταστήματος, στο υπόγειο βρίσκονται οι κουζίνες και οι τουαλέτες. Επίσης το ΓκουΓκου μεζέ διαθέτει και όροφο στον οποίο αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα. Η επικοινωνία των ορόφων γίνεται με ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο στους τοίχους του οποίου έχουν τοποθετηθεί παλιές εφημερίδες, πάνω στις οποίες έχουν κρεμαστεί ξύλινα κάδρα από παλιές κορνίζες.

Το δάπεδο του καταστήματος χωρίζεται σε 2 ζώνες. Στο κύριο δάπεδο του εστιατορίου έχει τοποθετηθεί ξύλινο δάπεδο , ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του καταστήματος έχουν επιστρωθεί κεραμικά πλακάκια τριών χρωμάτων. Τα ίδια πλακίδια έχουν τοποθετηθεί και στους τοίχους σε μικρότερη διάσταση καθώς και στο καπάκι του μπαρ.

 

  • :