Mobile Menu

  • All Projects

Dorsia

Dorsia

Type – Restaurant Café Bar

Architecture Interior Design – Zisis Papamichos

Place –Glyfada Athens

Client – Lydia Christaki

Year – 2012

Photos- Aris Ramos http:/www.arisrammos.com

Logo Graphic Design- Thanasis Zafiriou/ http:/artabout.gr

 

 

 

Dorsia is a café bar restaurant located in Glyfada , a northern district of Athens near to the sea.

The Client wanted to transform the excising café into a very elegant bar restaurant with references to the glossy American style of the 60s and with many influences to the cinema movie Great Gatsby .

The main inside area is organized around a triangle bar witch is trying to fit between the many columns of the building.

The ceilings are covered with mirrors so the reflections can give the impression of a higher ceiling. Wooden surfaces are covering the walls to balance the glossy atmosphere of the shiny materials such as copper and gold.

A huge metal construction was designed to cover the outdoor ceiling , mostly to shadow the area an giving the impression of a bigger area.

The old existing wooden floors have been painted by the architect to look like a green carpet.

Most of the furniture have been designed by the architect.

 

Dorsia

Τύπος Καταστήματος – Εστιατόριο Café Bar

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διακόσμηση – Ζήσης Παπαμίχος

Τόπος –Γλυφάδα Αθήνα

Πελάτες – Λυδία Χριστάκη

Ετος – 2012

Φωτογραφίες- Αρης Ράμμος http:/www.arisrammos.com

Λογότυπο – Θανάσης Ζαφειρίου http:/artabout.gr

 

Το Dorsia είναι ένα καφέ μπαρ εστιατόριο τοποθετημένο στην περιοχή της Γλυφάδας, στα νότια προάστια της Αθήνας κοντά στη θάλασσα.

Επιθυμία του ιδιοκτήτη ήταν να μεταμορφωθεί το υπάρχον καφέ σε ένα πολύ σικάτο bar restaurant  με αναφορές στην ατμόσφαιρα της Αμερικής του 60 με επιροές στην κινηματογραφική ταινία  Great Gatsby.

Ο κύριος εσωτερικός χώρος του καταστήματος οργανώνεται γύρω από ένα bar τριγωνικού σχήματος το οποίο έχει σχεδιαστεί ενδιάμεσα από τα πολυάριθμα υποστυλώματα του κτιρίου.

Στις οροφές του καταστήματος έχει τοποθετηθεί καθρέφτες με σκοπό να δώσου επιπλέον ύψος στο χώρο. Οι περιμετρικές επιφάνειες έχουν επενδυθεί με δρύινους ξύλινους καπλαμάδες για να ισσοροπήσουν με την γυαλιστερή ατμόσφαιρα των υπόλοιπων υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί όπως είναι για παράδειγμα ο χαλκός και ο χρυσός.

Μια μεγάλη μεταλλική κατασκευή σχεδιάστηκε για να στεγάσει τον ημιυπαίθριο χώρο του καταστήματος.κυρίως για τον σωστό σκιασμό του,αλλά και για να δωθεί μεγαλύτερη αίσθηση του ενιαίου όγκου του καταστήματος.

Τα παλιά υπάρχοντα ξύλινα πατώματα του καταστήματος επιχρωματίστηκαν από τον αρχιτέκτονα με ειδικά ακρυλικά χρώματα με σκοπό την αίσθηση ενός πράσινου χαλιού.

Τα περισσότερα έπιπλα σχεδιάστηκαν από τον Αρχιτέκτονα.

  • :