Mobile Menu

  • All Projects

Dental Clinic

Info

 

Dental Clinic

Type – Office

Architecture Interior Design – Zisis Papamichos

Place – Glyfada Athens

Client – Elina Terzimpasi

Year – 2017

Surface : 65sq.m.

Website: www.elinasmile.gr

 

The project was to create a new dental clinic in the 2nd floor of the Millennium Shopping Mall in Glyfada Athens. The main idea of the concept was to design a futuristic luxury space with a high tech essence and elegant materials. A wooden wall ,with a parametric shape, is constructed to separate the waiting area from the dental clinic and the doctors office. On this wooden wall shaped windows and doors are constructed so the natural sun light can enter in to the waiting area. The reception desk transforms its shape ,and it looks like it want to climb to the ceiling of the room through the wooden wall. In the dental clinic an algorithm parametric shape is designed on the wall with the same esthetic as the reception desk, trying  to climb to the ceiling over the dental chair. Granite tiles are placed on the floor and wooden surfaces are constructed on the walls. The lights on the wooden ceilings are custom designed.

Οδοντιατρείο

Τύπος Καταστήματος – Γραφείο

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Διακόσμηση – Ζήσης Παπαμίχος

Τόπος – Γλυφάδα, Αθήνα

Πελάτες – Ελίνα Τερζίμπαση

Ετος – 2017

Εμβαδόν : 65τ.μ.

Ιστότοπος: www.elinasmile.gr

 

 

Το project ήταν να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος οδοντιατρείου στον 2ο όροφο του Εμπορικού κέντρου Millennium στη Γλυφάδα. Η κεντρική ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας φουτουριτικός χώρος με μίνιμαλ high tech αισθητική με φιλικά υλικά. Ένας ξύλινος διαχωριστικός τοίχος κατασκευάστηκε για να χωρίσει τον χώρο της αναμονής από τον χώρο του εξεταστηρίου και του γραφείου της οδοντιάτρου. Στον τοίχο σχεδιάστηκαν παράγωνα παράθυρα σε ειδική θέση ώστε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας να επιτρέπουν το φυσικό φωτισμό της αναμονής . Το έπιπλο της reception κυριαρχεί στον χώρο της αναμονής σαν ένα μεγάλο γλυπτό που προσπαθεί αναρριχηθεί στην οροφή του χώρου ,μέσω του ξύλινου τοίχου, μεταμορφώνοντας το σχήμα του σε φωτιστικό οροφής για το γραφείο της γραμματείας. Στον χώρο του εξεταστηρίου μια ανάγλυφη επιφάνεια κατασκευάστηκε στον τοίχο του πάγκου της οδοντιάτρου, για να δημιουργήσει μια οπτική έξαρση χώρο, ανάλογη της ρομποτικής αισθητικής της καρέκλας. Γρανιτοπλακίδια τοποθετήθηκαν στα δάπεδα, ενώ αρκετές επιφάνειες τοίχων και οροφών επενδύθηκαν με ξύλο.Οι καναπέδες και τα φωτιστικά είναι custom σχεδιασμένα και κατασκευασμένα, ακολουθώντας την γενικότερη φουτουριστική αισθητική του οδοντιατρείου.

 

 

 

  • :