Mobile Menu

  • All Projects

Capital

 

Capital

Type – Café Bar

Architecture – Interior Design : Zisis Papamichos

Construction : Zisis Papamichos Architects and Partners

Place – Arta

Client – Spyros Bakagiannis/Ilias Mazarakos/Nikos Mazarakos

Year – 2010

Surface : 140sq.m.

 

 

Capital is a chic café bar located in the center of Arta , in the Area of Epirus in western Greece. The idea was to design an all day café-bar with an atmosphere of a chic and elegant hotel lobby in New York. In the center of the Capital café is placed a rectangular bar , inside of it is also the D.J.

Wooden surfaces in a complex design through 4 different colors in 4 different dimension are placed around the walls.

Specially designed and selected marble tiles are placed in the main floor in front of the bar and in the rest of the café wooden floor is has been placed.

Because of the small size of the store and the numbers of the columns , mirrors are placed on the them to give the illusion of a bigger space. Also on the outside columns are placed small metal parts from stainless steel to give a sense of luxury.

On the ceiling a special designed metal construction is hanged from the roof , with wooden details on the top of the bar area.

 

 

Capital

Τύπος Καταστήματος –Café Bar

Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design Ζήσης Παπαμίχος

Κατασκευή – Ζήσης Παπαμίχος Αρχιτέκτονες και Συνεργάτες

Τόπος – Άρτα

Πελάτες – Σπύρος Μπακαγιάννης/Ηλίας Μαζαράκος/Νίκος Μαζαράκος

Ετος – 2012

Επιφάνεια : 140τ.μ.

 

Το  Capital είναι ενα σικάτο café bar που βρίσκεται στην πόλη της Άρτας, στην Ήπειρο στη Δυτική Ελλάδα. Η αρχική ιδέα ήταν να σχεδιαστεί ένα καθημερινό all day café bar με ατμόσφαιρα ενός σικ και εκλεπτυσμένου λόμπυ ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη. Στο κέντρο του καταστήματος έχει τοποθετηθεί το ορθογώνιο περιμετρικό έπιπλο του bar,  στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο D.J.

Στους τοίχους του καταστήματος έχουν τοποθετηθεί ξύλινες επιφάνειες αποτελούμενες από βαμμένα τμήματα ξύλου 4 διαφορετικών χρωμάτων σε 4 διαφορετικές διαστάσεις.

Μπροστά από το bar  έχει τοποθετηθεί μαρμάρινο δάπεδο αποτελούμενο από διαφορετικά είδη μαρμάρων της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου, σε ειδικό κάνναβο.

Εξαιτίας της μικρής διάστασης του καταστήματος και του μεγάλου αριθμού των υποστυλωμάτων που υπάρχουν , το τοποθετήθηκαν επιφάνειες καθρέφτη στις κολώνες με σκοπό τη δημιουργία της ψευδαίσθησης μεγαλύτερου χώρου. Επίσης στη περιμετρικά εξωτερικά κολώνες έχουν τοποθετηθεί τμήματα από ανοξείδωτο μέταλλο για να δώσουν την αίσθηση της πολυτέλειας.

Στην οροφή του καταστήματος έχει αναρτηθεί μεταλλική οροφή αποτελούμενη από ειδικές μεταλλικές διατομές και στράντζες , ενώ στις περιοχές πάνω από το μπαρ έχουν κατασκευαστεί ξύλινες οροφές.

 

  • :