Mobile Menu

  • All Projects

Alila Villa

 

Alila Villa

Type – Night Club

Architecture Interior Design: Zisis Papamichos

Construction : Zisis Papamichos Architects and Partners

Place –Preveza Greece

Client – Spyros Bakagiannis/Spyros Tsolkas/Giannis Kotilidas

Year – 2011

Surface: 600sq.m.

Photo Credits : Aris Rammos

 

Alila Villa is an open air Night Club located in the city of Preveza in West Greece. It is located outside of the city exactly next to the sea and the building of Alilla is building design by Aris Constantinidis , one of the most famous architects in Greece who designed buildings around the 70s.  The concept was to create a afternoon cocktail café bar and also an after hour nightclub.

The design of the Alila Villa NightClub is a colonial style open air space . On the floor ceramic tiles in black and white colors are placed in cracked and placed in different geometric style. A centered area with lounge sofas is placed around of a round centered fireplace. 2 main bars have been constructed from metal in this nightclub. Because of not existing walls around the club, to increase the noise protection and for acoustic reason metal panels with a parametric design are placed around the Nightclub.

The Entrance is made of a metal construction and wooden pieces of Iroko wood.

 

 

Alila Villa

Τύπος Καταστήματος – Night Club

Αρχιτεκτονική Μελέτη Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος
Κατασκευή : Ζήσης Παπαμίχος Αρχιτέκτονες και Συνεργάτες

Τόπος – Πρέβεζα

Πελάτης – Σπύρος Μπακαγιάννης / Σπύρος Τσόλκας / Γιάννης Κοτιλίδας

Έτος – 2011

Επιφάνεια : 600τ.μ.

Φωτογραφίες : Αρης Ράμμος

 

Το Alila Villa είναι ένα βραδινό κατάστημα που βρίσκεται στην Πρέβεζα. Στεγάζεται σε ένα κτίριο το οποίο ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο και έχει σχεδιαστεί για τον ΕΟΤ από τον διάσημο Έλληνα αρχιτέκτονα Αρη Κωσταντινίδη. To  concept ήταν να δημιουργηθεί ένα απογευματινό café κοκτέηλ μπαρ το οποίο θα μεταμορφώνεται στη συνέχεια σε βραδινό nightclub.

Το στυλ του Alila Villa είναι αποικιακό. Στο δάπεδο του καταστήματος έχουν τοποθετηθεί ασπόμαυρα κεραμικά πλακάκι τα οποία αφού αρχικά έσπασαν σε διαφορετικά μεγέθη τοποθετήθηκαν στο δάπεδο δημιουργώντας μια σύνθεση. Στο κέντρο του καταστήματος δημιουργήθηκε μια υπερυψωμένη ζώνη με μεγάλους και αναπαυτικούς καναπέδες , τύπου lounge, οι οποίοι τοποθετήθηκαν γύρω από ένα στρογγυλό τζάκι .

Λόγω της απουσίας περιμετρικών τοίχων για λόγους ντεκόρ αλλά και για λόγους ηχομόνωσης του χώρου, κατασκευάστηκαν μεταλλικά πάνελ με μοτίβα παραμετρικά τα οποίο τοποθετήθηκαν στα όρια του Alila Villa για να μην ενοχλεί η μουσική την πόλη της Πρέβεζας.

Η είσοδος του αποτελείται από μια μεταλλική κατασκευή η οποία δημιουργεί την αίσθηση του τούνελ .

  • :