Mobile Menu

  • All Projects

Alati

Alati
Type – Restaurant
Architecture – Interior Design: Zisis Papamichos
Place – Singapore
Client – Yannis Mallios/Yannis Semitekolo/Khai Git
Year – 2015
Surface: 230sq.m.

Alati is greek word that means “Salt” and is the most important material for every food and every kitchen. Located in the center of the city Singapore in Asia, Alati –Greek Divine Cuisine- is Greek restaurant.
The project was about to create an scenographic atmosphere of a chic traditional Greek island Restaurant based on the cycladitic design. Cyclades are a group of Island located in the center of Aegean sea in Greece (such as Mykonos and Santorini) with an ancient civilization know as “Cycladic civilization”.
The houses of the cycladitic style are small size houses , made of stone painted with many layers with plastic white paint. Actually the style if Cyclades is minimal and very stylish ,like the statues of their civilization.
Because of the strong winds that are blowing in the in the Islands of Cyclades, known as “meltemia” during almost all the year, usually all the furniture in these islands are constructed from stable and heavy materials, so the tables and the sofas are mostly builded from bricks and cement and then they are covered with white paint.
Based on these guide lines the design of the restaurant is trying to bring this Cycladic atmosphere in the city of Singapore, with builded sofas, white covered stone surfaces on the walls and traditional handmade wooden tables and chairs. The ceiling and the floor are painted in smooth color of green and original greek olive trees are placed inside of the restaurant. Because of the small width of the store some big mirror have been placed on the walls.
The entrance has been moved 2 meters inside of the store, so there could be a pre-entering zone witch is very common in Greece, to be protected from the sun and the wind. In this restaurant this pre-entrance zone is made for being used as a smoking area, because in the city of Singapore smoking is forbidden in all the restaurants.
Some arches have been designed in the restaurant to improve the Greek house atmosphere.

Alati
Τύπος Καταστήματος – Εστιατόριο
Αρχιτεκτονική Μελέτη – Interior Design – Ζήσης Παπαμίχος
Τόπος – Σιγκαπούρη
Πελάτης – Γιάννης Μάλλιος/ Γιάννης Σεμιτέκολο/Khai Git
Έτος – 2015
Επιφάνεια : 230τ.μ.

To Αλάτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά υλικά για κάθε φαγητό σε οποιαδήποτε κουζίνα.
Το «Alati Greek Divine Cuisine» είναι ένα ελληνικό εστιατόριο που βρίσκεται στο κέντρο της Σιγκαπούρης . Το project ήταν να σχεδιαστεί μία σκηνογραφική ατμόσφαιρα από ένα παραδοσιακό ελληνικό σικάτο εστιατόριο βασισμένο στην αισθητική των Κυκλάδων. Οι Κυκλάδες είναι μία ομάδα νησιών που βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου Πελάγους στην Ελλάδα (μερικά από τα πιο γνωστά είναι η Μύκονος και η Σαντορίνη) που στα οποία νησιά έχει πάρει το όνομά του και ο αρχαίος γωνστός Κυκλαδίτικος πολιτισμός.
Τα σπίτια των Κυκλάδων είναι μικρά σε μέγεθος και συνήθως κατασκευασμένα από πέτρα , η οποία κάθε χρόνο σοβατίζεται εξωτερικά και εσωτερικά με λευκό ασβέστη για λόγους αισθητικούς, υγιεινής και οικονομικούς καθώς ο ασβέστης είναι ένα φτηνό υλικό. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του κυκλαδίτικου στυλ είναι η απλότητα (μινιμαλισμός) και η κομψότητά του, όπως τα αγαλματίδια του κυκλαδικού πολιτισμού.
Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σχεδόν καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους στις Κυκλάδες , γνωστά ώς μελτέμια, συνήθως τα περισσότερα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από δομικά υλικά ώστε να αντέχουν στη φθορά του ανέμου και της υγρασίας. Για αυτό το λόγο οι καναπέδες και τα τραπέζια είναι χτιστά και κυρίως κατασκευασμένα από τούβλα και σοβά.
Βασισμένο σε αυτές τις οδηγικές γραμμές το design του εστιατορίου ήταν να δημιουργήσει μια κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα στην πόλη της Σιγκαπούρης, με χτιστούς καναπέδες , λευκές ανάγλυφες τοιχοπιοίες και παραδοσιακά χειροποίητα ξύλινα τραπέζια και καρέκλες. Η οροφή και το δάπεδο του καταστήματος έχουν επιχρωματιστεί με παστέλ πράσινο χρώμα και αυθυντικά ελληνικά ελαιόδεντρα έχουν τοποθετηθεί σε λευκά βαμμένα πυθάρια εντός του χώρου. . Εξαιτίας του μικρού πλάτους του έχουν τοποθετηθεί στους τοίχους μεγάλοι καθρέφτες σε ξύλινα πλαίσια με σκοπό να ενισχύσουν το πλάτος. Λόγω του μεγάλου μήκους σχεδιάστηκαν καμάρες στο χώρο για να υποδιαιρέσουν το “Alati” σε μικρότερες ενότητες.
Η είσοδος μετατοπίστηκε 2 μέτρα προς το εσωτερικό του καταστήματος , ώστε να δημιουργηθεί μια εσοχή σαν ανοιχτός προθάλαμος, μιμούμενο την λογική των ημιυπαίθριων χώρων στην παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική και κυρίως στα νησιά που χρησιμοποιείτω για προστασία από αέρα και τον έντονο ήλιο. Στο Alati ο ημιυπαίθριος χρησιμοποιήθηκε αφενός για να διαφοροποιηθεί από τα ενιαίο μέτωπο των υπόλοιπων εστιατορίων του δρόμου και για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος καπνιζόντων λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους της Σιγκαπούρης (εστιατόρια και bar)

  • :